Menu
Close
Foto van Arnold Teeuwen

Arnold Teeuwen

Founder of The Iceviking

Wie is Arnold

Arnold is een inpirator die zijn levenslessen, ervaringen en hoe hij verder is gekomen dan dat hij ooit gedacht had, graag met anderen wil delen.

Hij is door diepe dalen gegaan en in die dalen heeft hij het geluk gehad zichzelf te herpakken.  Door middel van voornamelijk koude trainingen, meditatie en ademhalingstechnieken is hij tot inzichten gekomen waarmee hij iedereen kan en wil helpen.

Arnold heeft een trainingsprogramma gemaakt naar aanleiding van zijn eigen worsteling om de beren op zijn weg op de juiste manier te benaderen. Kou en warmte zijn een unieke combinatie die veel voor je lichaam en geest betekenen en waar Arnold vol passie over kan vertellen. Hij is degene die jou kan inspireren tot het bereiken van doelen die jij voor ogen hebt.

Workshops in koude training

In de workshops leer je hoe je (weer) controle krijgt over je eigen lichaam en geest. Gedurende de eerste workshop dag leer je op welke manier je hiermee omgaat; positieve inspiratie, jezelf voelen, regulatie van angsten, bewustwording van je geest. Op deze dag bepaal en bespreek je jouw eigen doelen. Op de tweede dag mag je samen met The IceViking de stap wagen om in het bad onder het ijs door te zwemmen.

Mediatie, sauna, zweethut, hottub en Goddelijke trap

Bij The IceViking kun je naar wens gebruik van de serene meditatieruimte, de infrarood sauna, de zweethut en de hottub. Medio januari verwachten wij de goddelijke trap die je naar een hoger niveau kunnen brengen.

Persoonlijk energieniveau en in teamverband

Inmiddels is ruimschoots bewezen dat deze trainingen zowel persoonlijk als in teamverband prachtige en onverwachte resultaten genereren.
Sportteams, managementteams & bedrijventeams boeken betere resultaten doordat het energieniveau wordt verhoogd. Door een betere bloedcirculatie zullen zaken als concentratievermogen en doelgerichtheid positief veranderen.
 

2018, het jaar waarin ook jij je angsten leert te reguleren

Als The IceViking zal Arnold in 2018 workshops en trainingen gaan geven waarbij je de balans in jezelf kunt terugvinden.

 

Handtekening van Arnold Teeuwen
  • Telefoon: 06 874 56 789
  • E-mail: info@theiceviking.nl
  • Adres: Spieringweg 1210  2136 LR  Zwaanshoek (Haarlemmermeer)

curriculum vitae

1964 - heden afbeelding van Kleine dromen en grootse gedachten
Kleine dromen en grootse gedachten

Als kind uit een arbeidersgezin werd Arnold grootgebracht met het idee dat hard werken altijd de beste oplossing was. "Niet zeuren en gewoon doorgaan" was het motto in huize Teeuwen. Zo jong als hij was had hij altijd grootse dromen, ergens diep van binnen wist hij dat hij mensen zou kunnen helpen. Alles wat hij in de jaren meemaakte heeft hij gebundeld en hier zijn kracht uitgehaald. De kracht die hij vond gunt hij iedereen! Door mentale en fysieke training plus de juiste visie heeft hij altijd zijn doelen bereikt, hoe onmogelijk deze ook leken. Een levenspad waarin hij ook jou op de juiste weg kan helpen.

Klein logo van The Iceviking
1973 - 1975 afbeelding van Verzorging van renpaarden
Verzorging van renpaarden

Op jonge leeftijd 7 dagen in de week vol overgave aan de slag bij een stal met renpaarden. Zwaar fysiek werk voor een jongen van die leeftijd. Voor Arnold zijn lust en zijn leven, hij stond altijd klaar voor de paarden om ze zo goed mogelijk te verzorgen.

Klein logo van The Iceviking
1980 - 1990 afbeelding van Motorcrosser
Motorcrosser

Motorcrossen was zijn lust en zijn leven, helaas door een zwaar ongeval werd hij gedwongen dit op te geven. Gelukkig is Arnold een positief ingesteld persoon en kon hij op zoek gaan naar een nieuwe passie.

Klein logo van The Iceviking
1980 - 1990 afbeelding van Isolatiemonteur bij Hoeke
Isolatiemonteur bij Hoeke

Vanaf zijn 15de jaar full-time aan de slag. Fysiek zwaar werk en niet zonder risico's.

Klein logo van The Iceviking
1990 - 1991 afbeelding van Gemeente ambtenaar
Gemeente ambtenaar

Het opzetten van grote markten in Amsterdam en omgeving. Ook weer zwaar fysiek werk.

Klein logo van The Iceviking
1992 - 2001 afbeelding van Clean & Fresh autopoetsbedrijf
Clean & Fresh autopoetsbedrijf

Clean & Fresh opgericht, een goedlopend bedrijf met uiteindelijk 15 man personeel. Hier begon ik lichamelijke klachten te krijgen. Veel waarschuwingen gehad van mijn lichaam en hier niet goed naar geluisterd.

Klein logo van The Iceviking
1997 - 2000 afbeelding van Burnoutverschijnselen
Burnoutverschijnselen

Door stress, de hoge werkdruk en de lichamelijke overbelasting werden de burn-out verschijnselen steeds heftiger. Achteraf gezien heb ik al veel waarschuwingen gehad, die ik altijd heb weg gewuifd. Totdat je op een gegeven moment in een situatie komt waarin je niet anders kunt dan je overgeven. Op het moment dat je dat doet is de weg naar herstel open. Niet alleen lichamelijk herstel, juist geestelijk herstel is datgene waarmee je uiteindelijk als winnaar uit de burn out strijd zal komen.

Klein logo van The Iceviking
2001 - 2003 afbeelding van Wat een burn out mijn mijn lichaam deed
Wat een burn out mijn mijn lichaam deed

Tot hier en niet verder! Mijn lichaam reageerde door mijn rug helemaal op slot te zetten

Klein logo van The Iceviking
2001 - 2003 afbeelding van Van burn out tot cool down!
Van burn out tot cool down!

Door te blijven bewegen onder leiding van Jikke Kiljan en koude therapie ben ik weer baas over mijn eigen lichaam geworden

Klein logo van The Iceviking
2002 - 2002 afbeelding van Mijn eerste ervaring met koude training
Mijn eerste ervaring met koude training

Na een aantal jaar kreeg ik voor mijn verjaardag een workshop bij Wim Hof. De voorliefde voor kou kwam naar boven, diep in mijn hart zat het er altijd al maar nu kwam het echt naar boven. Na deze workshop volgde ik bij Wim een cursus. Na deze cursus kwam ik tot de ontdekking dat Wim een andere kijk op kou had dan ik.

Klein logo van The Iceviking
2003 - 2005 afbeelding van Eigenaar benzine stations in Emmen en Enkhuizen
Eigenaar benzine stations in Emmen en Enkhuizen

Het ondernemen zit nou eenmaal in mijn bloed. Ik kreeg de kans om 2 benzinestations over te nemen. Hier had ik 9 personen in dienst en heb dit met veel plezier gedaan. Door de afstand en de drukte heb ik uiteindelijk besloten de stations te verkopen.

Klein logo van The Iceviking
2005 - 2015 afbeelding van De Houtkoerier
De Houtkoerier

Vanuit huis startte ik de Houtkoerier, dit gaf mij veel voldoening om lekker voor mezelf bezig te zijn. Ook deze onderneming groeide gestaag, maar had altijd in mijn achterhoofd dat ik mensen wilde helpen die voor dezelfde uitdagingen als ik kwamen te staan. Diep van binnen wist ik dat ik iets wilde doen om mensen te helpen, te sturen en bewuster te laten leven. Met mijn ervaringen bij elkaar opgeteld heb ik het verschil voor mezelf gemaakt en hiermee kan ik ook anderen helpen.

Klein logo van The Iceviking
2016 - Nu afbeelding van The Iceviking
The Iceviking

Vervolgens dompel je je onder in de ijskou, je hele lijf en leden komen in een andere dimensie en deze kou gaat je geestelijk bevrijden van de ijsberen op jou weg. De kou is beven en beleven, beseffen dat je het wel kan en de stap die je droomde daadwerkelijk durft te zetten. Ik zal je leren dat wat je jezelf injecteert (je droom) uiteindelijk gerealiseerd kan worden.

Klein logo van The Iceviking