Menu
Close

5 redenen waarom een ijsbad nemen goed is

11-06-2018

Waarom is een ijsbad goed?

Regelmatig wordt mij de vraag gesteld waarom een ijsbad nou zo gezond is. Zowel voor lichaam als geest is het (regelmatig) nemen van een ijsbad een wijze les. Je leert jouw focus te vinden en je lichaam en je geest samen te laten komen. Datgene wat je leert tijdens een training bij The IceViking, kun je direct toepassen in de dagelijkse dingen die op je pad komen.

Goed voor hart en vaten

Door koude training wordt jouw vaten stelsel gezonder. Bij warmte gaan de vaten open staan en bij kou zullen de vaten zich vernauwen om de temperatuur in jouw lichaam zo hoog mogelijk te houden.  Door het trainen van warm naar koud zullen de vaten ook meetrainen en daardoor vele malen beter functioneren. Zie het als jouw vaten die naar de sportschool gaan en in beweging moeten blijven om gezond te blijven.

De 120.000 kilometers aan bloedvaten die in je lichaam zitten kunnen door de koude training beter zuurstof en andere voedingsstoffen gemakkelijker vervoeren omdat ze gewoonweg in uitstekende conditie zijn.

Reset van je lichaam

Door koude training reset je jouw lichaam, die gewend is om altijd warm te zijn. Per slot van rekening zetten wij, als we het koud hebben, gewoon de verwarming een tandje hoger. De reset zorgt ervoor dat je lichaam weer helemaal kan opstarten en even los is van van alles. Door de training te herhalen (je gaat bijvoorbeeld in de ochtend koud douchen) zal je hart minder hart hoeven te werken omdat je vaten gezond zijn.

Angsten overwinnen

Het nemen van een ijsbad klinkt misschien een beetje eng, maar het zijn slechts gedachten die zaken groter maken dan dan ze zijn. Confronteer jezelf me de angsten die je hebt en ga de uitdaging aan! Door het nemen van een ijsbad en je angst hierin te overwinnen zul je meemaken dat je er sterker uitkomt dan dat je aanvankelijk dacht.

Natuurlijk mag je angst hebben, dit is alleen maar menselijk, het gaat erom dat je de angst in de ogen kijkt, vervolgens jezelf bij de hand pakt en die angst eens diep in de ogen kijkt. Daarmee maak je zo'n overwinning op jezelf en zul je een belangrijke stap maken in de les die jouw eigen leven is.

Ademhaling en adrealine als werktuig

Zomaar een ijsbad instappen is geen aanrader, voorafgaand aan het nemen van een ijsbad is het doen van ademhalingsoefeningen een must. Deze oefeningen brengen te terug naar het hier en nu en zullen extra adrenaline aanmaken in je bloed. Door de adrenaline zul je merken dat je weet dat je iets aan kunt, zonder problemen en zonder onnodige angsten.

Als je dan in het ijsbad plaatsneemt zal je direct merken dat op je ademhaling focussen helend werkt. Je hoofd en je lichaam komen weer samen nadat jouw focus op de ademhaling ligt.

Nieuwsgierig geworden?

Op regelmatige basis zullen er koude trainingen worden gegeven, in groepsverband en als individu in een groep. Ben je benieuwd wanneer de volgende training is en of er nog een plekje voor je vrij is? Neem dan gerust contact op met The IceViking op 06 874 56 780. Via ons contactformulier zijn wij 24/7 bereikbaar