Menu
Close

Hardlopen door de sneeuw op blote voeten

15-11-2017

Niets mooier dan hardlopen door de sneeuw

Altijd blijven trainen, in beweging blijven en daarmee alles uit jezelf te halen. Natuurlijk ook om te trainen voor mijn tocht naar de Kaap in januari 2018.

Vorig jaar deed ik op een hele vroege donderdag ochtend mijn gordijnen open en zag een mooie laag sneeuw liggen. Mijn kans om dat rondje op blote voeten in een korte broek te gaan hardlopen. Als onderdeel van mij eigen training en de kans die voor mijn voeten lag. Ik heb hem gegrepen en wat een ervaring!

Focus, focus, focus

Het Haarlemmermeerse Bos zag er nog ongerept uit, niemand te zien en door de stilte om mij heen kon ik mij goed focussen op mijn doel. Ik deed mijn ademhalings oefeningen en kwam helemaal tot mijzelf. Schoenen uit en ik begon aan de 3 kilometer die ik me had voorgenomen. 

Mijn stappen waren de eerste stappen in de vers gevallen sneeuw! Wat een machtig mooi gevoel was dat. Achterom kijkend zag ik mijn eigen weg in de sneeuw staan, zou een ijsbeer zich ook zo voelen ging er door mij heen.

Kou als medicijn

Het rondje hardlopen ging verbazingwekkend snel voorbij, de kou heb ik niet gevoeld, wel een intens gelukkig gevoel waarmee ik de wereld aankon. Iedere stap kan zetten die ik zelf voor ogen heb. De kou is een manier om volledig tot jezelf te moeten komen, het vergt training, geduld en doorzettingvermogen. Dat kou een prima medicijn is, is inmiddels bekend! Grote voordeel: het werkt, kost niets, en vernielt niets in jouw lichaam, wat de nu voorgeschreven pijnstillers wel zullen doen. 

Het resultaat brengt je zoveel meer dan je zelf voor mogelijk kan houden.