Menu
Close

Meditatie, hoe werkt dat eigenlijk?

15-11-2017

Wat houdt meditatie in?

Meditatie is niets anders dan het controle houden over jouw eigen gedachten 

Je gedachten  zijn onder andere piekeren angsten en overal waar jij je maar druk overmaakt . Hoe krijg je die gedachten onder controle?Lijkt simpel en toch niet makkelijk. Je moet je gedachten zien als een wild dier waarop gejaagd wordt door een roofdier.  Het dier waarop gejaagd wordt kan niet normaal denken voor hem is het een kwestie van leven en dood.  Zo gaat dat ook in onze gedachten, alleen bij ons gaat het niet over leven en dood maar meer om angst en paniek en overal waar jij je maar druk over maakt.

Het aller belangrijkste is om rust in je hoofd te krijgen. Zo gaan we te werk, eerst zoek je een rustige plek op.  Ga daar lekker op je gemak zitten, probeer een kleermaker zit of de lotus houding.  Vervolgens focus je op jouw ademhaling.  Je adem is het wilde dier nu ga je je adem in bedwang houden.  Door goed op je ademhaling te letten maak je jezelf rustiger en bewuster. Hoe doe je dat? En hoe hou je gedachten bij het ademen.

Adem rustig in en uit en probeer je gedachten bij tien ademhalingen te houden.  Daarna laat je je gedachten weer gaan en begin weer op nieuw.