Menu
Close

Tipi tenten in Zwaanshoek bij The Iceviking

02-05-2018

Tipi tenten tijdens trainingen en workshops

No one can help us as much as we can help ourselves

Bij The Iceviking op het terrein zullen 2 echte tipi of teepee tenten komen te staan, de tenten zullen onder andere worden gebruikt tijdens de trainingen en workshops als rust ruimtes en ook als meditatieruimte voor kleinere groepen. In de tenten kunnen individuele- en groepsgesprekken plaatsvinden. UIteraard kunnen de tipi's ook als overnachting plek gebruikt worden.

Indian Power en de Power in jezelf

Indian power betekent:

  • een weg naar een rijker en gezonder leven
  • een verlangen naar veranderingen in het leven zoals het nu is
  • een stille sociale verandering in de indiaan

Allemaal zaken waar we ons allemaal mee bezig houden, wat we hopen te vinden en wat we graag vast willen houden. Het is dus niet voor niets dat The IceViking de Indian Power door wil geven aan cursisten. Power, Confidence & Health, dat is wat wij jouw willen geven. Alle kracht zit in jezelf, waardoor je alles kunt bereiken wat je zou willen. Met het zoeken naar jouw pad in het leven helpen wij je graag.

Het medicijn wiel

Het medicijn wiel symboliseert het individuele pad dat iedereen dient af te leggen naar het ultieme geluk. Het medicijn wiel is heilig voor de indianen, volgens hun overtuiging heeft de "Grote Geest" alles in de natuur in een cirkel gemaakt. Het wiel staat ook voor de 4 winden en de 4 kleuren van mensen die reizen over de wereld. Het is een symbool van de totaliteit van ons bestaan. 

Tijdens een kampvuursessie bij de tipi's zullen we hier verder over praten, de inzichten die de Indianen ons mee hebben gegeven, zijn allesomvattend. Een prachtige manier om ons eigen leven onder de loep te nemen en eens goed te kijken naar wat de wereld ons te bieden heeft. De Indianen namen nooit meer van Moederaarde dan noodzakelijk was, iets waar we uiteraard bij stil zullen staan.

Geschiedenis van de tipi tent

Een tipi tent, wordt van oudsher door de indianen, de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika als huis gebruikt. Doordat de indianen sinds de 20e eeuw hun manier van leven hebben moeten veranderen, zijn zij ook van tenten in gewone huizen gaan wonen en worden de tip tenten niet veel meer gebruikt als woning.

Een tipi is een kegelvormige tent, vervaardigd van bizonhuiden of canvas op houten statief.