Menu
Close
Foto van Van burnout naar beter leven

Van burnout naar beter leven

Een beter leven na een burn-out

Wie is Arnold ‘The IceViking’?

Arnold 'The IcceViking' Teeuwen is ondernemend, leergierig en gedreven. Hij zet deze eigenschappen al jarenlang in om de wereld gezonder te maken, en de mens in het bijzonder.

Zijn enorme drive zorgde er in eerste instantie voor dat hij jaren geleden compleet vastliep. Hij had eigen ondernemingen, werkte hard voor zijn gezin en kwam steeds verder af te staan van zichzelf. Maar diezelfde drive, leergierigheid en ondernemingslust hebben hem geholpen om daar beter uit te komen dan dat hij zich ooit tevoren had gevoeld: zijn OER-kracht. Met een unieke aanpak en gouden inzichten helpt hij nu anderen om in hun OER-kracht te komen.

Hoe het begon

Arnold begon al vrij vroeg als ondernemer met een eigen tankstation, een autowasserij en haalde ondertussen ook papieren voor dag- en nachtduiker, helikopterpiloot en zo nog meer grensverleggende activiteiten. “Maar ik zag niet dat van binnen niks veranderde en in dezelfde cirkeltjes bleef ronddraaien. Ik stond als het ware altijd in een soort van stress-modus.”

Grondige reset

Uiteindelijk nekte hem dat. Gelukkig maar. “Ik kreeg een flinke burn-out en kon zelfs een tijd letterlijk niet meer lopen. Ik wilde daar vanaf komen én voorkomen dat het me niet weer zou gebeuren.” Arnold verdiepte zich erin het nou werkelijk komt dat mensen zo vastlopen, wat nou de échte oorzaak is van een burn-out, een angststoornis en andere klachten die je als gezond mensen niet zou moeten hebben. “Ik wilde dat snappen om mezelf grondig te kunnen resetten. Dat is me gelukt.”

 ‘Als je écht iets wilt veranderen, moet je resetten op celniveau’

The IceViking is dé complete reset-‘internist’

“Ik heb verschillende cursussen en trainingen gevolgd en jarenlang met m’n neus in allerlei wetenschappelijke boeken en studies gezeten om dé informatie te vinden die ik nodig had. Als een soort van ‘reset-internist’ heb ik alle relevante wetenschappelijke informatie met elkaar in verbinding gebracht. Op een gegeven moment had ik zo veel kennis en ervaring dat ik dacht: hier kan ik anderen net zo goed mee helpen als mezelf. Dus ik ging aan de slag met het opzetten van een training voor anderen waarin je al die processen in beweging zet en de regie krijgt over je eigen hoofd en je eigen leven.”

Arnold Teeuwen volgde diverse studies en trainingen op het gebied van NLP, Coaching (Civas), Wim Hof (trainersopleiding), meditatie, yoga, zweethutten, etc. Daarnaast heeft hij 20 jaar wetenschappelijke boeken en onderzoeken bestudeerd op het gebied van onder meer het immuunsysteem, de werking van de hersenen, neurologie, hart & bloedvaten, hormonen, cellen, etc.

Snappen hoe je in je OER-kracht komt

Arnold merkte dat als mensen begrijpen hoe processen in hun systeem werken en samenwerken, belangrijk is. “Je kan je wel suf mediteren, elke dag koud afdouchen, yoga doen of een gedragstherapie volgen om beter te functioneren, maar daarmee kom je niet in je OER-kracht. Als je echt wezenlijk iets wilt veranderen, heb je een reset nodig op celniveau. Daarvoor leg je de stevige basis (fundament) tijdens een training bij The IceVkiking. Bovendien snap je na een training bij The IceVking precies wat je eigenlijk aan het doen bent als je mediteert, yoga beoefent, ijskoud doucht, etc. Daardoor maak je daarin meteen veel grotere stappen.:  

Op zoek naar je eigen OER-kracht?  

Arnold heeft al zijn kennis en kunde inmiddels omgezet in een uitgebalanceerde training waarmee hij al vele mensen heeft kunnen helpen. Tijdens de training ervaar je zelf hoe je in een OER-kracht komt die je al jaren niet meer hebt gevoeld. Ook leer je hoe het komt dat je vastliep en hoe je daar voor eens en voor altijd van verlost blijft.

‘Tot nu toe is er niemand waarbij het niet werkte’

“Ik zet je tijdens de driedaagse training als het ware al op het basiskamp van de Mount Everest, op 5000 meter. Je krijgt ook een toolkit mee waarmee je binnen een jaar tijd gegarandeerd zelf aan de top komt (complete reset in élke cel). Op eigen kracht, hoewel ik altijd als externe ‘reisleider’ beschikbaar blijf als je me nodig hebt.Tot nu toe is er nog niemand geweest bij wie het niet werkte.”

The IceViking Arnold Teeuwen: ‘Zie jezelf als een oud huis dat grondig gerenoveerd en heringericht moet worden. Dan haal je de nieuwe meubels niet eerst in hui. Je breekt af wat afgebroken moet worden en bouwt eerst op. Eerst het fundament, dan de muren, de stoffering en dan pas de meubelen. Zo werkt de training bij The IceViking. Je renoveert eerst elke bouwsteen van jezelf. Fantastisch toch dat je dat gewoon allemaal zelf kan?’

  • Telefoon: 06 52330182
  • E-mail: info@theiceviking.nl
  • Adres: Spieringweg 1210  2136 LR  Zwaanshoek (Haarlemmermeer)

curriculum vitae