Menu
Close
Foto van Van burnout naar een beter leven

Van burnout naar een beter leven

Ik sta middenin het leven en haal alles eruit wat erin zit. Inmiddels ken ik geen angst meer, stap ik regelmatig uit mijn comfortzone en kan ik met recht zeggen dat ik volop energie heb en weer enorm kan genieten. Van gave avonturen maar ook weer hele kleine dingen die zo vanzelfsprekend lijken. Natuurlijk zijn er nog steeds moeilijke momenten, maar door mijn eigen ontwikkelde methode gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek vanuit de oertijd, kan ik relativeren en is stress geen onderdeel meer van mijn leven. It’s all about mindset, luisteren naar je gevoel, het aangeven van je grenzen en opnieuw te leren ‘zien’. 

Ik help en begeleid mensen die stress ervaren, of inmiddels al in een burn-out zitten, en hierdoor fysieke- en mentale klachten hebben. Het lijf wil niet meer, mentaal zet het een negatieve stempel op hoe je je voelt, iedere dag weer. Door middel van bewezen theoriën laat ik ze doen in plaats van denken, ondersteund door mijn eigen praktijkervaring. Ook begeleid ik sporters die stress gebruiken als iets positiefs (dat kan, het is namelijk een hormoon) en dit omzetten in kracht en next level trainen.

Ik ben geboren in Hoofddorp, in een huis waar isolatie alleen de dakpannen waren. In de winter lag bij oostenwind het sneeuw op mijn bed, een kachel hadden we niet. Een douche kregen we toen ik negen jaar was, daarvoor moesten we ons wassen in een zinken bak. Vanaf mijn tiende levensjaar moest ik al hard werken voor mijn vader, geld verdienen voor het gezin en harde lessen. Hoe hard het ook was ik had niet in een ander gezin geboren willen worden. Mijn vader wist niet beter, hij had de harde leerschool van zijn vader gekregen. Op zoek naar gelukkig zijn. 

Op mijn 25e was ik al ondernemer van mijn eigen tankstation en een autowasserij. Door mijn enorme drive startte ik in de jaren erna steeds meer ondernemingen, maar deze tijden kenden ook negatieve kanten. Ik werkte hard, te hard, gaf prioriteiten aan de verkeerde dingen, luisterde niet naar mijn lichaam en kwam te ver bij mijn gevoel vandaan te staan waardoor ik een zware burn-out kreeg en lange tijd niet meer kon lopen. Het was mijn strijd, maar hierin had ook mijn gezin het zwaar te verduren, wat ik heel moeilijk vond. Mijn lichaam en geest waren totaal uit balans. Ik had last van angsten, paniekaanvallen, was altijd moe, sliep slecht, was depressief, kon totaal niet meer genieten, had veel fysieke klachten en had nergens meer zin in.

Het roer moest en ging om
Loskomen van mijn geprogrammeerde hersens en de vaste negatieve spiraal waar ik in zat was een en lange zware taak, maar het mooiste wat ik mee mocht maken. Nu weet ik wie ik ben, waar mijn grenzen liggen en laat ik mij nooit meer van mijn pad af brengen.

Na verschillende therapiën, begeleiding door een burn-out coach, lang niet gewerkt te hebben, vriendschappen te hebben verloren en van alles te hebben geprobeerd (ontspannen, sporten etc) besloot ik dat het roer om moest. Ik wilde alles snappen om mezelf grondig te kunnen resetten en dat is me gelukt. Ik veranderde mijn levensstijl en ging opzoek naar nieuwe inzichten en toepassingen om te ontdekken waarom mensen vastlopen, klachten krijgen die je als gezond mens niet hoeft te hebben, waar de kern ligt van een burn-out en waar in het lichaam we moeten zijn om verandering teweeg te brengen. Niet alleen als je in de put zit en klachten hebt maar ook als je als fanatiek sporter bijvoorbeeld nog meer uit jezelf wilt halen. Want stress kan ook positief werken. Daar waarbij vertrouwen en kracht in jezelf, als mens centraal staat.

De start van The Iceviking
Ik ben mij gaan verdiepen in hoe de werking van onze hersenen invloed heeft op ons immuunsysteem en hoe wij onze zintuigen optimaal kunnen inzetten om gezond en gelukkig te zijn. Ik rondde diverse opleidingen af op het gebied van coaching, mindset, de werking van ons immuunsysteem en onze hersenen.

Ik merkte dat als mensen begrijpen hoe processen in ons lichaam samenwerken en ik een specifieke ademhalingstechniek kan leren, mensen letterlijk ervaren dat ze in stressvolle situaties rust kunnen vinden.

Stress leren herkennen voordat het zich omzet in klachten betekent opnieuw leren voelen vanuit ons limbisch systeem en niet met onze ratio.

Begrijpen met je hoofd is één ding maar dat je moet als mens ervaren in de praktijk om je gevoel ervan te kunnen overtuigen dat het ook echt zo werkt. Net als dat je past écht beseft wat je hebt als het er niet meer is. Met hitte en kou stimuleer ik situaties waarbij we de geleerde technieken kunnen uitvoeren in de praktijk.

In samenwerking met professionals heb ik een prachtig (buiten)terrein aangelegd waar ik theorie en praktijk laat samenkomen. Met alle theorie en praktijkervaringen is daar ons waardevolle en prachtige programma de Stress Releave Experiënce uit ontstaan.

Wat zo mooi is, is dat ik mensen met astma, burn-out, angststoornis en vele andere klachten versteld heb zien staan van zichzelf. Dat blijft het mooiste compliment. Die hebben iets ervaren waarvan ze het vooraf niet mogelijk achtte en precies met die ervaring creëer je een andere mindset die jouw eerste stap is uit je burn-out, je grenzen verlegd met sporten en andere waanzinnige doelstellingen.

Mijn beste advies, doen in plaats van denken, in actie komen. Stap uit je comfortzone, ook al voelt deze veilig en vertrouwd en heb je weinig energie. Door je lijf te laten ‘ervaren’ kan het jouw hoofd overtuigen. It is all about mindset en vertrouwen hebben in jezelf.

Wil je dit ook ervaren dan heet ik je van harte welkom op ons prachtig en speciaal ontwikkelde (buiten)terrein bij The Iceviking.

Ervaar de STRESS RELEAVE EXPERIËNCE zelf in een groep of met een eigen samengestelde groep
Je kunt een Stress Releave Experiënce boeken voor jezelf of gezamelijk met eigen een groep. Door met een groep deze waanzinnige ervaring te delen, waaronder het ultieme ijsbad, ontstaat er groepsdynamiek en verbondenheid tussen de deelnemers. Iets waar nog lang over nagepraat zal worden. Groepen vanaf 10 mensen ontvangen korting, zowel op de Experience als op de overnachtingen.

-------------------------------------------------------------
Er zijn mogelijkheden om te overnachten in kleine en grote groepen in de speciaal ontworpen Tipitenten op ons eigen beveiligde terrein. Prijzen op aanvraag.

The Iceviking
T. 06 - 5233 0182
info@theiceviking.nlA

Spieringweg 1210  
2136 LR  Zwaanshoek (Haarlemmermeer)

  • Telefoon: 06 52330182
  • E-mail: info@theiceviking.nl
  • Adres: Spieringweg 1210  2136 LR  Zwaanshoek (Haarlemmermeer)

curriculum vitae