Menu
Close

MEDITATIE BRENGEN JE GEDACHTEN TOT RUST LEER HET PARAFREQUENTIE SYSTEEM

20-01-2021

MEDITATIE BRENGEN JE GEDACHTEN TOT RUST

Het leren vinden van totale rust tussen lichaam en geest, dat is wat we nodig hebben om toegang te krijgen tot onszelf en ons niet mee te laten slepen door van alles. Met zo’n 50.000 gedachte per dag hebben we dat als mens rust nodig om de feiten en onwaarheden van elkaar te kunnen scheiden en alles een plek te kunnen geven.

Je lichaam geeft aan wanneer je moe bent en jou dwingt om rust te nemen, vaak wil de geest nog door. Maar het gevoel wint en je geeft het lichaam rust. Vaak rust je automatisch na het sporten of werk vanwege de uren en inspanningen die zowel lichaam en geest hebben geleverd. Je accu is leeg. De geest heeft ook rust nodig maar waarom denderen we dan te vaak en te lang door.

Doordat we de hele dag in gedachten zitten waar we vaak niet uit komen, komen onze geest en hersens niet meer tot rust. Wat inhoud dat de spanning oploopt naar een verhoogt stressgehalte met als gevolg dat we overspannen raken of een burn-out krijgen. Leer de juiste parafrequentie voor de totale rust van lichaam en geest zodat dit geheel weer een eenheid wordt.

In de oertijd hadden we controle over onze geest
In de oertijd leefde we in overvloed. We waren één met de natuur, lichaam en geest. Maar toen het moment kwam dat we de hersens zijn gaan ontwikkelen werd de geest van ondergeschikt belang.

Hoe komt het dat wij geen controle meer hebben over de geest
In deze moderne tijd worden we blootgesteld aan ontelbare prikkels geld, telefoon tv, media, verwachtingen van vrienden, familie, sociale lasten en ga maar zo door. Het overbelasten van onze geest vreet energie met als gevolg dat we vaker stress, negatieve emoties en gedachten toelaten. We nemen weinig de tijd om ‘niks’ te doen. Veel mensen zullen het ook wel herkennen dat ze het moeilijk vinden om tot rust te komen terwijl dat vaak doktersrecept nummer 1 is bij klachten.

Meditatie is al eeuwenoud
Meditatie brengt je naar binnen en daar bij de kern waar het allemaal om draait in het hier en het nu. Kort gezegd meditatie brengt je tot rust.
Door te mediteren, kunnen we onze geest tot rust laten komen en een bepaalde staat van bewustzijn bereiken dat je kan omschrijven als een gevoel van stilte, rust of gelukzaligheid. In iedere religie wordt meditatie beoefend om toegang te krijgen tot het onderbewuste of het hogerbewuste.

Ook de neuropsychologie erkent de werking van mediteren, het is een proces waarvan de stappen en gevolgen duidelijk kunnen worden gedefinieerd. Er is niet een juiste manier van mediteren, dat maakt het zo toegankelijk. Monnik Thich Nhat Hanh omschrijft meditatie alsvolgt:

“To meditate does not mean to fight with a problem. To meditate means to observe.”

 

Hoe werkt meditatie precies
Door meditatie beoefen je je bewustzijn en krijg je inzicht in wat werkelijk belangrijk voor je is, wat je tegenhoudt om: gelukkig te zijn, vooruit te komen, beslissingen te nemen of iets te doen waarvan je weet dat het je gaat helpen.

Je oefent jezelf in bewustzijn te ontwikkelen en inzicht te krijgen in de ware aard van een situatie, een persoon en de invloed die een omgeving kan hebben hierop. Als je beseft wat je voelt, proeft, hoort en denkt is de kracht van emotie er al uit en kan je hier gericht sturing aangeven. Als die bewustwording er niet is wordt de emotie gevoed en blijft deze bestaan en neemt deze ook vaak toe.

Mediteren draait om leren hebbenvan controle over je gedachten. Gedachten zijn goed en niet perse negatief. Je leert te observeren en te accepteren, zonder hierbij van alles te verzinnen wat eigenlijk niet van toepassing is. Leer je mind te ordenen en te coördineren en leer om gedachtenloos te worden. Om vervolgens je gedachten te leren sturen. Gevoel zit vast aan je gedachten en gedachten zitten vast aan je gevoel. De rust in je hoofd is afhankelijk van hoe je omgaat met je gedachten. 

Het doel van mediteren
Het doel van mediteren is per persoon verschillend. De één wil even tijd voor zichzelf na een hectische dag, de ander is opzoek naar acceptatie van iets wat hem of haar is overkomen. Beide zijn goed. Zit je in een vast patroon van slaap tekort, nergens meer zin in hebben, ervaar je chronische stressklachten en merk je dat vooruit komen langzaam gaat, dan zou meditatie voor je kunnen werken. Evengoed dat in een keuken de viezigheid zich opstapelt gebeurd dat ook in ons lichaam en geest. Dat uit zich in depressiviteit, negatieve gedachten en het hebben van geen energie en zin om iets te ondernemen. Met (chronische) klachten tot gevolg.

Door te mediteren kun je gevoelens observeren en vervolgens loslaten en op die manier rustig te worden. Je staat fysiek en mentaal even stil.

 

  • Je kunt boosheid, frustratie en irritatie beter en sneller loslaten - het beïnvloed je humeur minder
  • Je leert meer te genieten van het moment en laat je minder beïnvloeden door de duizenden gedachte die je hebt
  • Je concentratie wordt beter waardoor je dingen sneller en beter gedaan krijgt
  • Je ervaart minder stress (in plaats van de vecht-vluchtmodus ga je over op de ruststand)
  • Je herkent de mentale patronen die je dagelijks bezighouden en leert om deze beter los te laten
  • Je traint je brein, net als je lichaam kan dat ook met je brein
  • Je bent een betere versie van jezelf waardoor je ook liefdevoller en dus waardevoller bent voor anderen

Bij de Iceviking leren wij je via meditatie de negen componenten in je hoofd te ordenen, waardoor je gedachten en je gevoel kunt leren sturen. Voor een bewust leven om zo dromen en wensen om te zetten in doelen die erop zijn gericht dit stressloos te doen.  

Meditatie is onderdeel van ons stress release experiënce waarbij we je leren dat een peace of mind enorm helpt om tot rust te komen en de dingen te zien zoals ze zijn. Samen met de ademhalingstechnieken die we doen en de kennis over hoe ons brein samenwerkt met ons lichaam en geest ervaar je een enorme rust, energie en kracht. Wil je hier meer over weten lees dan meer over ons programma. Stress Release Experiënce.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

>>>>>>>>> KORTINGSACTIE TOT EN MET 7 MAART VAN €147,- voor €99,- <<<<<<<<<
Omdat wij het tof vinden dat jij je alvast aanmeld willen wij je graag een korting aanbieden. Meld jij (en of jouw groep) je aan op uiterlijk zondag 7 maart, voor de experiënce op 20 maart, dan ben je welkom om de STRESS RELEASE EXPERIËNCE te ervaren voor €99,- per persoon. Kom je met een (eigen) groep van minimaal 8 mensen dan gaat daar nog eens korting overheen. Geef dat aan bij je aanmelding in de mail. 
Als wij vanwege de coronamaatregelen nog niet open zijn op 20 maart wordt de datum kosteloos verschoven 
 

ZATERDAG 20 MAART starten we weer met de eerste Stress Release Experiënce van 2021
We nodigen je graag uit bij The Iceviking waar wij veel mensen begeleiden die in een burn-out zitten of op regelmatige basis stress ervaren als ballast. Bij ons Stress Release Experiënce maken we gebruik van de elementen hitte en kou waarbij bewuste ademhalingstechnieken, meditatie, mindset en kennis over hoe je brein samenwerkt tussen lichaam en geest onderdelen zijn van ons dagprogramma. Het weten en snappen met je hoofd is goed, maar door te ervaren overtuigd je lijf je hoofd en dat is waar de kracht ligt voor jouw ommekeer. Als je in een burn-out zit zit je vast in een patroon. Wij weten door het vele begeleiden van mensen in deze situatie, je moet gaan doen, om de vaste cirkel waar veel mensen inzitten, te doorbreken. Je probeert zo goed als je kunt alles te overdenken maar je hoofd zit vol. Kom doen en ervaren Schrijf je nu in.

De start van de lente wordt de dag van jouw ommekeer!