Menu
Close

ICE & HEAT EXPERIËNCE NEXT LEVEL - VOOR SPORTERS -


DE KOU EN HITTE ALS OER KRACHT 

THE ICE & HEAT EXPERIËNCE is specifiek gericht op sporters die hun prestatievermogen naar een next level willen tillen en stress in hun voordeel willen laten werken. We leren je hoe het brein samenwerkt met lichaam en geest waardoor snapt wat er in je lichaam gebeurd bij stress, adrenaline en spanningen. Een goede sportprestatie is voor een groot gedeelte afhankelijk van je ademhaling. Gerichte ademhalingtechnieken zorgen voor meer focus, betere prestaties en een sneller herstel. Tevens ga je ervaren dat je meer kracht hebt tijdens een match. Jouw state of mind vlak voordat je moet presteren is van cruciaal belang. Dit maakt het verschil hoe je de wedstrijd start. Meditatie speelt hierbij een belangrijke rol. Je hoeft niet zozeer in de kleermakerszit ergens in een hoek te gaan zitten maar het gaat erom dat jij je gedachtes tot rust kan brengen en hierdoor 100% kunt focussen op dat wat moet gebeuren. 

De kracht van hitte en kou leert je te voelen hoe je moet anticiperen. Niet met adrenaline het ijsbad in waardoor je gevoel wordt uitgeschakeld maar juist met volle controle en rust waarbij je de kou toelaat en je daarna met gecontroleerde oerkracht die vrijkomt, en gerichte ademhalingstechnieken de kou verdrijft.  Uiteraard is dat wel de ultieme challenge!  

HERKENBAAR BIJ VEEL SPORTERS -

Als sporter verlies je gemiddeld 30% van je energie door gedachtes over je tegenstander, nieuwsgierigheid, spanning voor de wedstrijd, stress, meningen van mensen die dichtbij je staan of omstanders. Dit beïnvloed je (sport)prestatie. Hoe goed je ook bent voorbereid en hoe topfit je ook bent, het overgrote deel van je prestaties wordt direct en indirect bepaald door je gemoedstoestand. Dat gecombineerd door de stressimpulsen die als een onzichtbare frequentie continue wordt afgegeven maakt je ter plekke gevoeliger voor blessures. Deze gemoedstoestand is meer te beïnvloeden en te sturen dan je denkt. Als je weet hoe je brein en jouw immuunsysteem samenwerken snap je ook waar de sleutel ligt om jouw grenzen naar een next level te tillen. Het onmogelijke wordt haalbaar, op explosief niveau.

Wij leren je meer energie op te slaan voor een wedstrijd en deze gecontroleerd in te zetten tijdens de westrijd. Wat jou een enorm voordeel gaat opleveren. 

     
VOORDELEN 
• Geen stress of angst 
• Meer energie 
• Meer concentratie, focus, helder brein, scherp
• Herstel tijdens de wedstrijd 
• Minder kans op een blessure  
• Beïnvloeden van je tegen stander 
• Tijdens de wedstrijd kunnen resetten 

- WIJ TRAINEN MET HITTE EN KOUD ALS KRACHTBRON  -
Hitte en kou leveren enorm veel voordelen op voor lichaam én geest. Je wordt niet ziek van kou maar van een virus en een lage weerstand. Bij THE ICE & HEAT EXPERIËNCE gebruiken wij kou en hitte als elementen om jouw lichaam volledig te resetten tot in de cel. Dat zorgt voor een reboost van jouw immuunsysteem waarbij ieder orgaan daarop reageert en 'wakker' wordt geschud. De kou wordt jouw nieuwe krachtbron.  

We dagen je uit de geleerde kennis en ademhalingstechnieken (met begeleiding) toe te passen onder de 3 power showers die verschillen van temperatuur. We stappen niet direct onder de ijskoude douches, dat kan gevaarlijk zijn maar laten je wennen om ook zo de geleerde ademhalingstechnieken toe te kunnen passen. Het is niet de bedoeling dat je de kou voelt met je huid (dat is niet moeilijk), maar de kou toelaten tot je cel en deze met technieken verdrijven. Dán pas kom je tot de celkern en ben je het immuunsyssteem aan het activeren. 

Evenals het zwemmen in de biovijver met vissen. Stress is een frequentie die aangaat als je iets moet doen wat je spannend vindt en niet kent. Dat gebeurd automatisch. Je moet ervaren en toepassen om ervan te leren. Net als bij een wedstrijd, voor die spanning kan je niet leren, dat moet je ervaren. Hier pas je geleerde technieken toe in de vijver. Voor velen een eye opener.

Dan uiteraard uiteindelijk de mentale en fysieke uitdaging in hét ijsbad en de viking hothut.
Bij ons geen dompeling in een plastic badje gevuld met ijs, maar een unieke ervaring op een prachtig aangelegd buitenterrein in een rotsijsbad. Dit is serieus geen spelletje van wie er het langst in kan zitten. Wil je een daadwerkelijke beproeving dan voel je niet met je huid maar tot aan de celkern.

Gerichte ademhalingstechniek die veelvuldig toegepast kan worden
De techniek die Wim Hof gebruikt is goed tot op zekere hoogte maar kent gevaren bij veelvuldig gebruik omdat adrenaline daarbij een hoofdrol speelt. Hij is een geweldige man die vele waanzinnige prestaties heeft geleverd maar er kan een keerzijde zitten aan veelvuldige toepassing. In de basis komt onze techniek overeen maar is onze methode niet gericht op een snelle en (gevaarlijke) CO2 uitstoot waarbij je wel tot een adrenaline rush komt maar ook schade kan aanrichten. Onze techniek is erop gericht dat je adrenaline niet gebruikt als tool om jezelf te pushen en jij jouw imuunsysteem platlegd maar het juist voor je laat werken en je leert voelen waardoor je zelf meer controle hebt.  

Kom daarna tot rust in de viking hot hut en de sauna waarbij je zult zien dat je ook die met onze toegepaste technieken anders zult ervaren voor zowel lichaam als geest.  

- DE ICE VIKING METHODE -
Onze The Iceviking methode is gebaseerd op het systeem wat ze gebruikte in de oertijd waarbij je leert je zintuigen in dienst te stellen van ons denken en niet andersom waardoor je sportprestaties verbeteren en je herstel sneller verloopt. 
De 9 componenten in jouw hersenen staan voor, tijdens en na een sportprestatie onder spanning waardoor stressimpulsen onafgebroken door je lijf gieren en dat effect op je heeft. Het heeft invloed op je ademhaling, mindset en jouw lichaam handelt hiernaar. We leren je deze componenten voor je te laten werken waardoor bewustwording creëert, enorm gefocust bent, energie en ademhaling kunt reguleren, stress voor je kan laten werken en daardoor precies weet wat je te doen staat, zonder hierbij beïnvloed te zijn door je tegenstander.

 - DE VOORDELEN -
• Het versterkt je immuunsysteem
• Je krijgt een betere bloedsomloop
• Door kou vaker toe te laten leert heeft het minder effect op je lichaam waardoor kou geen 'vat' meer heeft op je
• Kou zorgt voor een verhoogde stofwisseling / je valt sneller af
• Je energielevel gaat omhoog
• Sneller herstel bij blessures
• Stress releave
• Je voelt je gelukkiger (er komt dopamine en serotonine vrij #geluksstofjes)


- DIT KUN JE VERWACHTEN -
THE ICE & HEAT EXPERIENCE duurt ongeveer 4 uur en wordt gegeven volgens de Ice Viking Methode. Dit op een schitterende plek waar je kunt lopen tussen veel groen, de kruidentuin en de prachtig aangelegde vijvers. De binnenruimte is goed geventileerd, waardoor we volgens de richtlijnen van het RIVM op een veilige manier kunnen oefenen. De powershower, hot hut en de sauna zijn overdekt. De biovijver en het ijsbad staan buiten. De EXPERIËNCE is voor maximaal 8 personen per groep. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. 

Wil je de dag releaxed afsluiten dan is het goed te weten dat onze locatie dichtbij het strand en de zee ligt van Zandvoort. 

Natuurlijk wordt dit verzorgd door ervaringsdeskundige en professional The Ice Viking zelf: Arnold Teeuwen.

-------------------------------------------------------------

 - THE ICE & HEAT EXPERIËNCE IS IETS VOOR JOU ALS JE -
• Wilt leren hoe je sneller kunt herstellen van je blessures
• Een sporter bent en jezelf wilt trainen op een ijzersterke focus en het verleggen van je grenzen

• Jouw gedachten en gevoelens wilt kunnen leren sturen
• Je stress in je voordeel wilt laten werken
• Minder verzuring wilt bij jouw sportprestaties
• Wedstrijdspanning wilt omzetten in kracht, energie en souplesse
• Meer kennis wilt opdoen over de werking tussen lichaam en geest
• Een persoon bent die houdt van een tegekke uitdaging

Jezelf een onvergetelijke ervaring gunt - a must do on your bucketlist

Dit is hoe jij een volgende training of wedstrijd in gaat
Je verlaat The Iceviking met een ervaring die je de rest van je leven met je meeneemt. De nieuwe inzichten over de genezende werking van kou, hoe ons brein in elkaar zit en ademhalingstechnieken en meditatie die kun je toepassen tijdens iedere training en ter voorbereiding op iedere wedstrijd. Uiteraard ook in te zetten in iedere andere stressvolle situatie. Denk hierbij aan een deadline op het werk, vlakvoor een belangrijk gesprek etc.

 

  • Je kunt tijdens een lastige wedstrijd het tij keren omdat je niet van slag raakt door hoe jouw tegenstander zich gedraagt.
  • Je laat je niet (meer) meeslepen door de hektiek van emoties en afleiden door andere factoren.
  • Je vaart puur op eigen kennis, kracht en hebt geleerd wat ultieme focus inhoud.
  • Je gaat met een enorme schat aan kennis naar huis en de lettelijke ervaring dat je grenzen hebt verlegd die de dag ervoor nog onmogelijk leken.

Met die mindset én ervaring ga naar een next level in je eigen sport.


'Als ik aan een wedstrijd begin ben ik superfit en geconcentreerd, maar heb ik altijd wel last van wat stress. Ik wilde proberen en kijken of ik bij Arnold kon leren daar anders mee om te gaan. Ook wilde ik onder begeleiding testen of vooral de kou een positieve werking heeft op mijn herstel. Ik ben nieuwe inzichten naar huis gegaan en waarbij ik het ijsbad écht te gek vond! Dat moet iedereen een keer meemaken. Dat is écht next level! Aldus Sjoerd - kickbokser  

09.45 / 14.00 PROGRAMMA

09.45 Inloop / koffie / thee
10.00 Meditatie
10.15 Kennismaking deelnemers en Arnold
10.30 Uitleg The Ice Viking Methode
11.00 Uitleg en oefening ademhalingstechnieken
11.30 Pauze
11.45 3 Power showers 
12.00 Biovijver
12.30 Meditatie / voorbereiding ijsbad
13.00 Hot hut / sauna
13.15 Omkleden / kop warme drank
13.30 Delen van ervaringen
13.45 Meditatie 
14.00 Einde 

-------------------------------------------------------------

>>>>>>>>> KORTINGSACTIE TOT EN MET 7 MAART VAN €147,- voor €99,- <<<<<<<<<
Leg jij met jouw groep een datum vast (in overleg) vóór zondag 7 maart, dan ontvang je maar liefst 30% korting op de totaalprijs en ben je welkom om de ICE & HEAT EXPERIËNCE te ervaren voor €99,- per persoon. Komen jullie met meer dan 8 personen dan gaat daar nog eens korting overheen.
Als wij vanwege de coronamaatregelen nog niet open zijn op 20 maart wordt de datum kosteloos verschoven 

Wil je dit ook ervaren? Meld je nu aan voor THE ICE & HEAT EXPERIËNCE - VOOR SPORTERS
Stuur een email naar info@theiceviking.nl o.v.v. The Ice & Heat Experiënce - voor sporters en de datum waarop jij zou willen komen. Kosten € 147,- 

Na aanmelding ontvang je van ons een mailing met praktische informatie over wat je mee moet nemen en hoe jij (en indien van toepassing jouw gezelschap) je kunt voorbereiden.

Boek THE ICE & HEAT EXPERIËNCE voor jouw event of groep
Je kunt dit programma ook boeken voor bijvoorbeeld je familie, bedrijf, stichting, vrijgezellenfeest, vriendengroep, tv programma of organisatie. Door met een groep deze waanzinnige ervaring te delen, waaronder het ultieme ijsbad, ontstaat er groepsdynamiek en verbondenheid tussen de deelnemers. Iets waar nog lang over nagepraat zal worden. Groepen vanaf 8 mensen ontvangen korting op de Experiënce.