Menu
Close

Veelgestelde vragen

Praktisch

Uiteraard! Onze hoofdtrainer Arnold Teeuwen is in het bezit van EHBO-diploma en instaat eerste hulp te verlenen indien nodig. Arnold is altijd bij iedere training aanwezig.

Wij werken bij voorkeur in wat kleineren groepen. Voorop staat het leren sturen van je mindset waarbij de elementen die we hiervoor gebruiken, de biovijver, de Power Showers en het ijsbad je dit laten ervaren in de praktijk. Stressreductie in de puurste vorm, in een groep maar bij de uitvoering geschied alles 1 op 1. Dit gaat niet werken als er enorm veel mensen aanwezig zijn.

Wij verzorgen ook met regelmaat bedrijfs- en sporttrainingen waarbij er grotere groepen deelnemen. Ook hier werken we bij voorkeur met een maximaal aantal deelnemers en zullen we in overleg de groep indien te groot splitsen, voor een optimaal resultaat.

Normaliter kan dit tot 5 dagen voor de training. Gezien de Covid-19 pandemie hebben we deze regeling versoepeld naar 48 uur van te voren. Heb je tijdig afgemeld dan kun je altijd in overleg met ons een andere datum uitkiezen.

Wij snappen heel goed dat als je deze ervaring graag met iemand samen wilt delen en die persoon moet annuleren vanwege Covid-19 of een andere goede reden, jij ook liever een andere keer komt. Laat de persoon die annuleert aangeven met wie hij of zij komt. Op die manier kunnen we voor jullie een uitzondering maken. Graag zien we dit wel schriftelijk tegemoet.

Voor THE ICE EXPERIËNCE adviseren wij je het volgende mee te nemen:

  • badkleding
  • handdoek
  • comfortabele kleding
  • badslippers


Het ijsbad

Wij raden het af om een ijsbad te ondergaan als je zwanger bent. 

Deelname aan THE STRESS RELEAVE EXPERIËNCE is mogelijk vanaf 25 jaar. Dit heeft te maken met een aantal factoren. Op een leeftijd vanaf 24 jaar zijn de hersenen officieel volgroeid. Om hersenen goed en gezond te kunnen sturen moet je verbinding kunnen leggen tussen lichaam en geest. het ijsbad is geen spelletje of wedstrijd. Daarbij vinden wij een stukje levenservaring essentieel om het maximale uit onze training te kunnen halen en dit ook goed toe te kunnen passen in het dagelijks leven.

De tijd die je doorbrengt in het ijsbad ligt niet vast. Om daadwerkelijk te voelen, ademhalingstechnieken toe te kunnen passen, de cel opnieuw te activeren en de kou vanuit eigen sturing te kunnen verdrijven zal je enkele minuten doorbrengen in het ijsbad. Je lichaam zal in een verdedigingsmechanisme schieten Flight Fight. Dit treedt op als er acuut gevaar dreigt. Je lichaam reageert met acute hevige angst en stress. Als gevolg hiervan produceert het lichaam grote hoeveelheden adrenaline en cortisol (stresshormonen), je bloeddruk en hartstlag gaan omhoog, je spieren worden gespannen en haren komen rechtop te staan (kippenvel), je zintuigen worden scherper (pulippe verwijden) en de pijngevoeligheid daalt naar een zeer laag niveau (endorfinestimulus). Hierdoor is het lichaam voorbereid op een gevecht of om op de vlucht te slaan.

Dit is precies waar we mee aan de gang gaan. Door middel van mindsetsturing en ademhalingstechnieken gaan we de stress reguleren en je leren ontspannen onder deze omstandigheden. Zodra je dat kunt, kan je het ijsbad uit. Het ijsbad draait om deze ervaring en uiteraard gaan wij je hierbij begeleiden.STRESS RELEAVE EXPERIËNCE

Wij zeggen doen in plaats van denken. Stress leren herkennen voordat het zich omzet in klachten betekent opnieuw leren voelen vanuit ons limbisch systeem en niet met onze ratio. Positieve stress anders sturen zodat het geen zenuwen en mindset beïnvloed maar wordt omgezet in kracht (vooral effectief voor sporters).

Begrijpen is één ding, maar als mens moet je ervaren in de praktijk om je gevoel en je hoofd ervan te kunnen overtuigen dat het ook echt zo is. 

Met hitte en kou stimuleren wij situaties waarbij we geleerde ademhalingstechnieken, theorie over ons limbisch systeem en kennis over ons brein direct in praktijk gaan brengen. We nemen je mee naar de cold power showers, de prachtig aangelegde biovijver en het welbekende ijsrotsbad. We begeleiden je een op een waardoor je alles echt zelf ervaart, maar er niet alleen voor staat.

Je leert (negatieve en positieve) stress vroegtijdig te herkennen, controleren en elimineren (of om te zetten in fysieke kracht, voor sporters). 

Onze vaste elementen zijn speciaal ontworpen en gerealiseerd door professionals en ervaren mental trainers.

Wij gaan ervan uit dat je in het bezit bent van een zwemdiploma. Een onderdeel van onze training is de biovijver. Het water is xx cm diep waardoor je hier niet kunt staan en dus moet zwemmen. Mocht je niet kunnen zwemmen maar toch willen meedoen, dan kun je de biovijver overslaan.

Bij extreme weersomstandigheden kan het zijn dat we de STRESS RELEAVE EXPERIËNCE moeten pauzeren of afgelasten. We informeren je uiteraard zo snel mogelijk over eventuele afgelastingen. De veiligheid van de deelnemers is onze prioriteit.

Wij hebben op dit moment helaas geen vacatures. Zoek je een stageplaats? Stuur dan een mailtje naar info@theiceviking.nl met daarin uitleg over jouw stage-opdracht, jouw motivatiebrief en je CV.

Wij worden bij voorhand al blij van mensen die antwoord zoeken op deze vraag! Ja, meld je aan als vrijwilliger. Wij kunnen ons voorstellen dat jij vanuit eigen ervaring ook anderen wilt en kunt helpen. Afhankelijk van jou wensen gaan we kijken hoe we daar het beste invulling aan kunnen geven.Covid-19

Tijdens de trainingen worden de onderstaande maatregelen genomen om verspreiding van het Covid-19 virus te voorkomen: 

  • Bij aankomst en vertrek wordt er gevraagd de handen te desinfecteren. Desinfectiemiddel is aanwezig.
  • Er wordt verzocht 1,5 meter afstand te houden tussen mensen die niet tot eenzelfde huishouden behoren.
  • De binnenruimte waar onze theorie wordt gegeven wordt goed geventileerd, evenals de hothut en de sauna.
  • Alleen mensen uit eenzelfde huishouden kunnen het ijsbad samen ervaren. Voor een maximale beleving en ervaring adviseren wij alleen het ijsbad in te gaan. 
  • Er is geen fysiek contact tussen trainers en deelnemers. We schudden geen handen.